Eredivisie gaat samenwerken met fantasy football game Sorare

Vanaf nu is het mogelijk om kaarten met spelers uit de Eredivisie te kopen, verkopen en te laten spelen in de fantasy football game Sorare. Het Franse entertainment bedrijf heeft sinds de lancering al een samenwerking met 130 voetbal profclubs. Het NFT voetbalspel biedt digitale kaarten in beperkte oplage die gebruikers kunnen kopen en verkopen alvorens ze deelnemen aan competities. Doordat de oplage van digitale kaarten beperkt is kunnen kaarten enorm veel waard worden.

48 miljoen euro aan investeringen in Sorare

Bekende namen uit de voetballerij en het bedrijfsleven zoals Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Rio Ferdinand, André Schürrle, Oliver Bierhoff en Gary Vaynerchuk, CEO van Vaynermedia investeerden samen al 48 miljoen in het NFT spel. Het doel van de investeringsrondes is om de community te ondersteunen, de werving van nieuwe leden te versnellen en om een mobiele app te lanceren. Sorare, wil zich uiteindelijk aansluiten bij de 20 grootste voetbalcompetities ter wereld, zodat er voor voetbalclubs mogelijk een nieuwe bron van inkomsten wordt gegenereerd.

Korte speluitleg

In het Sorare krijgen spelers kaarten een score die is gebaseerd op de werkelijke prestaties van de spelers in echte wedstrijden. In het spel kunnen gebruikers voetballers werven, teams samenstellen en punten verdienen op basis spellen, kun je voetballers werven, teams samenstellen en punten verdienen op basis van de werkelijke prestaties van spelers en clubs. De spelers kaarten zijn samengevoegd aan een Non-fungible token (NFT) of niet-vervangbaar token in het Nederlands op het Ethereum-netwerk.

Veelbelovende Fantasy Football NFT game

Inmiddels heeft Sorare wereldwijd al meer dan 75.000 spelers die de Fantasy football game spelen. In het midden van een pandemie die wordt gekenmerkt door de opkomst van online entertainment, heeft de Parijse startup het afgelopen jaar een gemiddelde maandelijkse groei van 52% neergezet. Ook heeft de Parijse startup samen met Ubisoft en de Jupiler Pro League de NFT voetbalgame : One Shot League op de markt gebracht. ging van 50.000 euro aan kaarten die vanaf begin 2020 op het platform werden ingewisseld naar 3,5 miljoen euro in 2021. Dit fantasy football NFT concept is winstgevend en kent inmiddels 75.000 gebruikers uit 120 landen.

Sorare nft fantasy football game

No comments

Geef een antwoord