Unieke Christiano Ronaldo NFT verkocht voor € 243.000

Een unieke Cristiano Ronaldo NFT is in de fantasy football game Sorare verkocht voor €243.000. Het digitale verzamelobject is hiermee de duurste voetbalruilkaart ter wereld geworden. De sportindustrie is sinds dit jaar ook NFT-technologie gaan toepassen net zoals vele andere industrieën. Het vorige NFT verkoop record stond op € 105.000 voor de kaart van topspits Erling Haaland.

De voetbalruilkaarten kunnen worden gebruikt om deel te nemen aan toernooien en ze kunnen worden verhandeld tussen spelers op de transfermarkt. De kaarten nemen de vorm aan van profvoetballers en zorgen daarmee voor schaarste. De afgelopen maanden heeft Sorare veel bekende topclubs zoals Juventus en Paris Saint Germain ingeschakeld om mee samen te werken. Zo vond er afgelopen februari nog een Serie A financieringsronde plaats en dat leverde €42 miljoen aan investeringen op.

 De toenemende waarde van sport-NFT’s komt te midden van een explosie in handelsvolume voor alle digitale NFT-verzamelobjecten, inclusief cryptografische kunst en andere game-items. Het totale handelsvolume van Sorare over vorige maand was €17.5 miljoen. Vorige week werd er zelfs nog een crpypto kunstwerk van Beeple op de Christie’s veiling voor €58 miljoen verkocht aan Vignesh Sundaresa een ondernemer uit Los Angeles.


Beginnen met Spelen

No comments

Geef een antwoord