Upland – Een virtueel onroerend goed NFT handelsspel op de EOS blockchain

Word ook een Uplander en verover de wereld

Als je het het handelsspel Monopoly leuk vindt, ben je vanaf nu wel met je neus in de boter gevallen. Upland is een fictionele game in de echte wereld. In het spel kan je huizen en ander onroerend goed kopen en verkopen. Op zich al leuk om te doen als je een beetje van handelen houdt. Dit is echter het ultieme handelsspel. Het handelsspel speelt zich namelijk af in de echte wereld. Het bijzondere aan dit handelsspel is dat het het fictionele verbind met onze dagelijkse realiteit. Wat is het spel en hoe werkt het handelsspel? Hoe zijn het spel en de werkelijkheid verbonden? Wat betekend dat?

Wat is Upland?

Upland is een handelsspel dat gespeeld kan worden op de: computer, telefoon of tablet. Het spel is bedacht toen de oprichters van het spel (Dirk Lueth en Mani Honigstein) begin 2018 in de late uurtjes een spelletje Monopoly speelden. Het idee werd geboren om mensen de mogelijkheid te geven om virtuele huizen te verzamelen en in te handelen. Net als bijvoorbeeld het verzamelen van Pokémon of voetbalplaatjes.

Kun je echt geld verdienen met Upland?

Fiat out in de Upland nft gameIn 2020 is Upland gaan samenwerken met Tilia Inc. Tilia Inc. is de maker van het spel ‘Second Life’, en heeft het mogelijk gemaakt dat de UPX munten met een verhouding van duizend UPX is één dollar inwisselbaar zijn. De eigendomsakten die geregistreerd zijn in de blockchain zijn hierdoor geld waard geworden in de echte wereld. Kortom, de eigendomsakten (NFT) van het virtuele gebouw zijn inwisselbaar voor echte dollars.

50% Bonus bij eerste storting

Via deze link ontvang je 50% bonus bij een eerste storting van minimaal $10. De bonus wordt betaald in UPX. Koop jij bijvoorbeeld $20 aan UPX, dan geeft Upland 50% bonus. In plaats van 20.000 UPX ontvang jij dan 30.000 UPX

Echte huizen

Upland is dus een moderne Monopoly variant in de echte wereld. Waar je in Monopoly hele straten koopt moet je in dit spel huizen kopen. Geen huizen op een fantasie spelbord maar op een echte kaart van de wereld. Echte huizen die echt bestaan en je kan deze huizen zelfs met Google Earth bekijken. Je koopt niet het daadwerkelijke eigendom van het huis maar het virtuele eigendom van het huis. De steden waar je in kan spelen zijn San Francisco en Fresno in California en New York City.

Upland street view Manhatten New York

De economie van Upland?

Net als in een economie in onze tastbare wereld heeft het spel ook een economie. Echter in het spel is het een virtuele. Schaarse goederen hebben net als in een echte economie een waarde. In het spel wordt deze waarde uitgedrukt in UPX. De munteenheid van het spel. Het spel heeft dus zijn eigen economie van vraag en aanbod. Aan de huizen wordt in het spel een code gekoppeld die vast wordt gelegd in een blockchain. Een blockchain is een register van unieke codes die iets representeren zoals bijvoorbeeld: baseballplaatjes of in dit geval, huizen in een echt bestaande straat.

UPX waarmee je Non-Fungible Tokens (NFT) koopt

Wellicht dat de economie van de virtuele munteenheid UPX je doet denken aan de Bitcoin. Het is inderdaad vergelijkbaar met een Bitcoin Een Bitcoin word ook vastgelegd in een register of blockchain. Echter verschillende Bitcoins zijn inwisselbaar met elkaar. De ene Bitcoin is net zoveel waard als een andere willekeurige Bitcoin. UPX is echter meer te vergelijken met waardepapieren. Het zijn Non-Fungible Tokens of ook wel NFT genoemd.

Kan je Upland gratis spelen?

Het spel is geheel gratis te spelen op het internet. Ook voor de registratie van een NFT in de blockchain betaal je niets. Bij het aanmelden krijg je zelfs gratis 6000 UPX (oftewel zes dollar). Hiermee kan je jouw eerste pand kopen. Uit deze virtuele eigendomsakte krijg je elke drie uur inkomsten. Hiermee spaar je voor je volgende aankoop. Een andere manier om geld e verdienen in het spel is om verzamelingen compleet te maken. Zo kan je drie verschillende NFT in één straat verzamelen om je inkomsten uit verhuur groter te maken. Je kan natuurlijk ook jouw eerste pand verkopen voor een hogere prijs dan jij hm hebt gekocht.. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

De toekomst van het spel

Door de mogelijkheden die Tilia Inc. is gaan bieden in 2020 wordt Upland niet alleen een leuk spel maar ook een interessant spel voor mensen die wat bij willen verdienen. Hoe meer mensen Uplander worden en gebouwen gaan verzamelen hoe groter de potentie wordt voor dit spel. En er zijn pas drie steden aan het spel toegevoegd. Er volgen nog vele steden.

Upland is een fantastisch nieuw spel dat door duizenden mensen tegelijkertijd gespeel d wordt. Deze virtuele economie is dankzij de koppeling met Tilia Inc. een werkelijkheid geworden. Mensen kunnen sparen voor het virtuele recht van bepaalde huizen. Deze zijn in echt geld in te wisselen als er vraag naar dat bepaalde object is. In theorie kan die prijs naar grote hoogte stijgen. Ben jij gereed om het op te nemen tegen andere Uplanders en miljonair te worden in figuurlijke en en letterlijke zin?

One comment

  1. Paul schreef:

    De meeste winst heb ik tot nu toe gemaakt door virtueel onroerend goed te verkopen, per verkoop 25% tot aan 300% winst in UPX. Na elke verkoop koop ik direct weer onroerend goed, zodat mijn maandelijkse inkomsten in UPX hoger worden dan voor de verkoop. Ook door collecties te verzamelen gaat de UPX revenue per property omhoog. In 3 maand tijd heb ik inmiddels 500% winst gemaakt over mijn inleg van $300. In de toekomst hoop ik zo door te handelen en er steeds meer winst aan over te houden. Met kopen / verkopen schiet alles stukken sneller op tov onroerend goed huur te verzamelen. Met alleen huur verzamelen duurt het 5 jaar voordat je de onroerend goed investering er uit hebt. Het is nu nog wachten op “fiat out” ergens in 2021, zodat de UPX echt geld waard wordt.

Geef een antwoord